skip to Main Content

Välkommen ombord på M/S Dalslandia för att uppleva Dalslands kanal och dess underbara omgivningar. Vi passerar genom den unika Håverudsakvedukten och upplever många slussar och pittoreska miljöer längs rutten. Totalt tar båten 110 passagerare och du hittar alla bekvämligheter ombord, inklusive restaurang, cafeteria och fullständiga rättigheter.

Restaurangen

Restaurangen ombord tar 50 gäster som bekvämt kan njuta den goda maten. Maten lagas ombord och serveras varm, och personalen ombord är rutinerad och serviceinriktad. Matsedeln är förutbestämd under de ordinarie kanalturerna och valfri på beställningsturer. Självklart ordnar vi vegetariskt alternativ och anpassar maten för eventuella allergier som finns med i er beställning. Vi har fullständiga rättigheter.

Vi erbjuder också det mesta ni kan önska för en god fika. Kalla och varma drycker, smörgåsar, kakor, glass m.m. Det går bra att ta med sig fikan ut på däck.

kanalbåt restaurang dalslands kanal

Upplevelsen

På M/S Dalslandia avnjuts natursceneriet från fördäck eller med god utsikt inifrån salongen som också har ett fint restaurangkök med fullständiga rättigheter. Eller så njuter man vyerna från övre däck, där man sitter långskepps eller kan spana från relingen.

Beställningsturer

Vi kör sällskap och grupper längs hela Dalslands kanal och sjöarna som ingår i kanalsystemet. Dalslandia startar varannan dag i Håverud och varannan i Bengtsfors. Vi passerar bland annat halvön Baldersnäs och dess herrgård, Mustadfors och dess hästskosömfabrik.

M/S Dalslandia kan också bokas för fest, bröllop eller företagsresor, och alternativen att skräddarsy en gruppresa är många, till exempel med egna menyförslag.

För beställningsturer kan vi rekommendera närliggande utflyktsmål, buss och guide för er dag, om ni så önskar.

Säkerhet

M/S Dalslandia är specialbyggd för Dalslands kanal.  Hon har en normal fart på 6 knop så hon går lugnt och stadigt. Den 15 juli 1973 gjorde hon sin jungfrutur på kanalen och var då helt nybyggd.

M/S Dalslandia är godkänd och certifierad av Sjöfartsverket enligt ISM-kod. Hon är byggd med tillgänglighet i åtanke.

Dalslands Kanals farvatten är väl skyddade så båtturer kan genomföras även vid blåsigt väder.

Fartygsfakta

Passagerarkapacitet:

110 personer.

Byggår:

1973, byggd vid varv i Träslövsläge.

Fartygsmått

Fartyget är 22,35 meter långt och 3,97 meter brett. Max djupgående är 1,80 meter. Måtten är för att kanalbåten ska passa exakt i Dalslands kanals slussar.

Fart

Normal fart ca 6 knop, maxfart 8 knop.

Antal däck

Två.

  1. Huvuddäck med sittplatser utomhus och under tak
  2. Fördäck några trappsteg lägre, med ståplatser med slussutsikt
  3. Nedre däck med restaurang och kök.

Sittplatser

50 gäster i restaurangen per sittning. På däck totalt 110.

Restaurang

Restaurangen ombord tar 50 gäster som bekvämt kan njuta den goda hemlagade maten. Vi har fullständiga rättigheter. Cafeterian finns i samma lokal.

Toaletter

2 rymliga toaletter finns akterut på nedre däck.

Handikappanpassad ombordstigning

Ombordstigning sker långskepps (med landgång) eller i fören. Ner till restaurangen och toaletterna är det en bred trappa. Tröskeln till akterdäck är 10 cm och passerbar med rullstol.

Landgång

I naturträ. Rullstolsvänlig; bred nog, halkskyddad och lättrullad.

Säkerhet och miljö

Fartyget uppfyller EU:s nya krav på sjösäkerhet, bl.a. vad gäller läckstabilitet, och brandsäkerhet. Flottar och flytvästar för 123 personer finns ombord.

Maskin

163 hk stark Scania dieselmotor.

Premiär

15 juli 1973

Back To Top